"PLAN DE MANAGEMENT INTEGRAT, INFORMARE SI CONSTIENTIZARE
PENTRU ARIILE ROSCI0023, ROSPA0010, IV.33 SI 2391"


Proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin
Programul Operational Sectorial de Mediu
   Zonă din Aria Protejată Avifaunistică ROSPA0010 Bistreț în care puteți observa o mare varietate de păsări migratoare ce sosesc în fiecare an în acest colț de rai!

   Fauna din Aria Protejată Avifaunistică ROSPA0010 Bistreț, surprinsă în imagini de rangeri, în ziua de vineri 07.09.2018.

   Cum salvezi o barză...

   Valul de frig a adus sute de apeluri și sesizări de berze albe aflate în pericol. Dar NU toate au nevoie să fie salvate.

   Cel mai clar semn că barza are nevoie de ajutor este atunci când pasărea se apropie de oameni. Dacă o barză coboară din cuib, pe stradă, este clar că are nevoie de hrană.

   Dacă nu mai fuge de om, are nevoie de ajutor. Cum le puteți ajuta?    Berzele au nevoie doar de odihnă în timpul migrației.

    Dacă ați văzut berze pe câmp, departe de oameni, acelea sunt berze care se odihnesc. De aceea evită oamenii. Sunt păsări care așteaptă îmbunătățirea vremii pentru a continua migrația spre locurile de cuibărit.

    Barza albă este o pasăre de talie mare și are nevoie de curenții de aer cald pentru a continua migrația. Fără acești curenți ar avea un consum imens de energie în migrație, nu ar putea ajunge să parcurgă distanțe de peste 200 de kilometri zilnic.

   Situl ROSPA0010 Bistreț a fost desemnat arie de protecție specială avifaunistică prin Hotărârea Guvernului nr. 1284/2007 privind declararea ariilor de protecție specială avifaunistică ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România, cu modificările și completările ulterioare.

   CITEȘTE MAI MULT...   Politica de confidențialitate